El nou pla inclou addiccions a les noves tecnologies. Foto: Investe

Cabrera de Mar té, des d’aquest mes de març, un nou pla d’addiccions que també tracta trastorns relacionats amb els dispositius mòbils i el joc en línia. El consistori va aprovar el projecte a principis de mes, tot i que la proposta s’ha estat elaborant des de l’any passat.

El principal canvi del nou pla d’addiccions és que ja no se centra únicament en el tractament de la drogaddicció. Ara inclou la prevenció de les addiccions relacionades amb les noves tecnologies, pensant sobretot en la població infantil i adolescent.

El projecte contempla diverses actuacions, sobretot centrades en el treball comunitari. Es promouran xerrades amb pares per saber com parlar amb els fills sobre aquest tema, a més de tallers i activitats especials amb els joves per a prevenir les addiccions.

La iniciativa va sorgir a partir del diagnòstic que l’equip de serveis socials de l’Ajuntament va fer. A través d’enquestes i entrevistes amb professors, monitors i professionals relacionats amb la infància, es va detectar un augment dels trastorns relacionats amb l’addicció a les noves tecnologies. La manca de control amb el mòbil que tenen els joves i les excessives hores dedicades als jocs en línia són un dels principals motius d’aquesta tendència.

Igualment, es mantindrà l’atenció i prevenció per a drogaddiccions. A més, l’Ajuntament distribuirà decàlegs sobre un consum d’alcohol responsable i formació per als dependents de les barres a les festes del poble.