El mural reivindicatiu està situat a la carretera de Cabrils. Foto: Ajuntament

El passat 25 de novembre, Dia internacional contra la violència masclista, va ser l’epicentre d’uns dies durant els quals la vila es va omplir d’actes i reivindicació feminista. Una de les imatges més destacades en va ser el mural reivindicatiu pintat per l’artista i il·lustradora Marta Bellvehí. “Lliures de decidir, actuar i sentir” i “la meva vida és meva” són els dos lemes que acompanyen la imatge de tres dones, símbol de la lluita feminista.

El mur situat a la carretera de Cabrils, on es va pintar l’obra, va ser el punt on es va llegir el manifest per l’eliminació de la violència contra les dones el mateix 25N. Bellvehí es va basar en el treball previ amb dones del poble que han patit en carn pròpia aquesta xacra social. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat, Montse Gual, va explicar que enguany ja hi ha hagut 75 dones ateses a Serveis Socials de l’Ajuntament sobre temes relacionats amb la violència de gènere.

A banda, també hi va haver altres activitats, com tallers d’autodefensa, exposicions artístiques sobre la temàtica i xerrades i debats sobre com identificar la violència de gènere o la importància de l’educació infantil per transmetre valors de respecte cap a les dones.

Precisament en l’àmbit educatiu, durant aquests dies s’han fet visites als instituts del poble per tractar cara a cara amb els adolescents temes com les relacions abusives, la discriminació sexista i altres vessants de la violència masclista entre els joves.

COMPARTINT LA LLUITA
Tal com va passar a Vilassar de Mar, el Masnou i Premià de Mar també es van sumar a la lluita per eliminar la violència de gènere. A la vila masnovina els dies previs van estar marcats per les trobades amb les autores de llibres relacionats amb el feminisme Lyona Ivanova i Marta Orriols.

A diferència d’altres municipis, el Masnou va celebrar la lectura del manifest del 25N al vespre, acompanyat d’una encesa d’espelmes davant l’Ajuntament, que va deixar una imatge d’unitat i simbolisme. D’altra banda, també es va fer una marxa de torxes el 29 de novembre, amb el suport dels Diables del Masnou.

A Premià de Mar, en canvi, la lectura del manifest va tenir lloc el 24 de novembre, en el marc de l’esdeveniment titulat No és no. Espais lliures de masclisme. L’acte va estar acompanyat d’una performance de la mà del grup de teatre Inalbis i una actuació musical a càrrec de la Jazz Band i el grup House of Violins de l’Escola Municipal de Música.

A més, i aprofitant les dates assenyalades, l’Ajuntament va posar en marxa tallers terapèutics grupals per a infants que han patit o pateixen situacions de violència masclista en el seu nucli de convivència.

Amb tot, un seguit de mesures i actes que busquen continuar lluitant contra aquesta problemàtica que colpeja cada dia tant les dones com la societat sencera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram