La investigació policial encara no ha trobat l’arma del doble crim. Foto: Arxiu

La notícia saltava a principis de desembre: havien trobat mort Bartomeu Soler, un dels testimonis més importants del doble crim de Susqueda perquè vivia en una barraca al mateix pantà. Segons va avançar El Punt Avui, l’autòpsia ha determinat que la defunció s’hauria produït una setmana abans que es trobés el cos i que l’home hauria mort d’un atac de cor abans de suïcidar-se.

El cadàver el va trobar Tura Soler, periodista del mateix diari que porta seguint el cas de molt a prop des de fa temps. El cos de Bartomeu Soler era en un pendent, a sota d’un arbre on hi havia una escala i una soga penjada.

EL SEU PAPER EN EL CAS
Pel fet de viure al pantà, Bartomeu Soler va passar a ser un dels principals sospitosos del cas Susqueda.

Malgrat tot, la investigació policial va confirmar aviat que ell es trobava aigües avall pescant en el moment del crim.

A més, els Mossos van comprovar que deia la veritat quan explicava que no va sentir els trets perquè des d’on pescava no va sentir res.

Per altra banda, Bartomeu Soler va exercir un paper fonamental en identificar l’únic sospitós del cas, Jordi Magentí, aportant les dades que van servir per localitzar-lo. Després d’estar 303 dies empresonat, l’imputat va quedar en llibertat perquè no hi havia proves suficients per declarar-lo culpable del doble assassinat. En una entrevista que Bartomeu Soler va concedir a Tura Soler a l’octubre, explicava la seva intenció d’abandonar el pantà abans de l’estiu del 2017, quan va succeir tot, però sentia que no podia marxar fins que no es resolgués el cas.

Bartomeu Soler va deixar una nota de comiat amb data del 16 de novembre. Deia que se n’anava amb el Pelut, el seu gos, la mort del qual el va portar a muntar la barraca al pantà. Apareix una nova incògnita en el cas.