En cas d’incendi, és molt important la col·laboració ciutadana. Foto: Ajuntament

Teià és un dels municipis amb més ingerència al Parc de la Serralada Litoral. Com tot, si això es posés en una balança, aquest fet tindria més coses positives que negatives.

De totes maneres, les males notícies relaten conseqüències devastadores. I és que, en cas d’incendi, una part del municipi es veuria afectada.

En aquesta línia, aquest estiu les temperatures màximes han fet sonar les alarmes a molts indrets del país.

I quan hi ha èpoques de calor i pluja testimonial, comencen a dibuixar-se incendis al litoral peninsular.

AVISOS PER NIVELL D’INCENDI
Dijous 27 de juny va ser el primer avís per risc elevat d’incendi forestal a la comarca del Vallès Oriental i del Maresme, motivat per l’activació del nivell 2 del Pla Alfa.

Els nivells del Pla Alfa i les actuacions concretes que comporten per als efectius del Cos d’Agents Rurals venen determinats pel nivell de perill d’incendi que s’observi.

Divendres 5 de juliol l’alarma es va fer extensiva a tot el Parc de la Serralada Litoral, avisant d’un risc d’incendi molt alt.

TREBALLS DE PROTECCIÓ
L’Ajuntament ha realitzat a principis d’aquest mes els treballs de manteniment de les franges perimetrals de prevenció d’incendis a les urbanitzacions de la Molassa, les Delícies, Gran Vista i Santa Fe-Assumpció-Paradís.

A banda, aquest estiu també se seguirà amb la reducció de la densitat arbòria i del sotabosc de Sant Berger i Pi de l’Indià.