Andreu Bosch valora positivament el pacte de govern i vol formar una majoria independentista. Gent de Teià posa un notable al govern municipal però proposa reforçar la vigilància.

 

Andreu Bosch (CaT + ERC)

“En el nostre programa electoral ens hem compromès a formar
un nou govern municipal de majoria independentista”

De l’1 al 10, com valora la seva gestió durant aquest mandat?
Crec que és la ciutadania qui ho ha de valorar, però hi posaria un notable alt. Hem millorat moltíssim l’espai públic i les instal·lacions municipals: el camp de futbol de Sant Berger, amb la gespa artificial, l’Espai de Can Llaurador, la Casa Municipal de Cultura, el Casal de Joves, el celler romà de Vallmora, etc. També hem pogut abordar la renovació del clavegueram del passeig de la Riera, una obra de gran importància. A més, hem impulsat i consolidat el Maridatge dels Sentits en l’àmbit de la promoció econòmica i enoturística. I posaria un excel·lent en participació ciutadana i els primers pressupostos participatius, i també en tasques de prevenció d’incendis forestals.

Si després del maig torna a ser escollit alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Procedir a l’aprovació del projecte executiu de millora de la Pista de l’A.E. Teià i intentar tancar el conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua per la cessió de la planta de tractament de fangs per a ús dels serveis municipals de manteniment i medi ambient.

Quins projectes li han quedat pendents aquest mandat?
L’adequació del parc de can Llaurador, tot i que a l’inici del mandat hi vam instal·lar el parc de lleure per a gossos. És un repte del nou mandat. I continuar millorant l’espai públic.

Aquesta legislatura han governat amb el suport del PDeCAT. Si necessiten tornar a pactar per governar, seguirien aquesta línia o pactarien amb altres formacions?
Ha estat un bon pacte de govern i hem pogut executar més del 90% de les actuacions previstes en el Pla d’Actuació Municipal (2015-2019), elaborat i aprovat per primera vegada a Teià. I en el nostre programa electoral ens hem compromès a formar un nou govern municipal de majoria independentista.

Si els veïns no li renoven la confiança i es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Espero i desitjo que em renovin la confiança, perquè vull continuar millorant Teià i m’estimo el meu poble. I compto amb un bon equip per fer-ho.

 

Maria Núria Andinyac (GdT)

“Aquesta legislatura, com tothom sap, ha estat
en moltes ocasions complicada i calia unitat”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
En faig una valoració positiva. En general, ho valoro amb un 7. Han escoltat les nostres propostes i hem sigut crítics quan ha estat necessari perquè hem cregut que les mesures no estaven en sintonia amb la nostra línia política. Aquesta legislatura, com tothom sap, ha estat en moltes ocasions complicada i calia unitat. Gent de Teià va respondre sempre al servei del poble i dels seus vilatans.

Si després del maig és alcaldessa, quina serà la primera decisió que prendrà?
No ens aturarem, acabarem el que està pendent d’executar de l’anterior mandat i després prioritzarem les nostres propostes que impacten més a la població i que portem en el nostre programa.

Què proposa per millorar la seguretat del poble, un dels grans temes de debat al municipi?
Sabem que aquesta és una de les preocupacions més importants dels vilatans, i per això som sensibles a aquest problema. Nosaltres reforçarem la vigilància a les zones del poble amb un índex més alt de robatoris, fomentarem la col·laboració ciutadana en matèria de seguretat, ja que sabem que en altres municipis veïns, iniciatives conjuntes entre policia local i veïns, s’han posat en funcionament.

Estaria disposada a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Estaríem disposats a fer un pacte de govern si som capaços de posar-nos d’acord amb les accions prioritàries que necessita el poble i que nosaltres portem al programa. Una cosa volem deixar clara, no pactarem mai amb cap força política del 155.

Si finalment es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Esperem que aquest cop no sigui així perquè la nostra intenció és governar. Creiem que l’Ajuntament necessita aire fresc i independent dels partits polítics. Si ens toqués estar a l’oposició, actuaríem pel bé del poble i sempre defensant els interessos de la majoria de vilatans. Estaríem molt amatents a tota l’acció de govern i intentaríem que les propostes que portem al programa electoral també fossin tingudes en compte i valorades. Òbviament seríem crítics quan calgués.

 

Francesc Ribas (JxCAT)

“Volem un govern que aglutini, sense escletxes, totes les forces
independentistes que apostin per treballar per la República”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal durant aquest mandat?
Valorem la gestió del govern municipal durant aquest mandat amb un 7.

Si és escollit alcalde a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig, quina serà la primera decisió que prendrà?
La primera decisió que prendré, si sóc escollit alcalde a les pròximes eleccions municipals, serà implementar el nostre programa electoral fil per randa i que ha d’anar encaminat a convertir Teià en el millor poble per viure-hi. Volem una neteja intensiva, apostem per les energies renovables, la inversió productiva en cultura, esport, educació, lleure i promoció econòmica. També proposem un suport inapel·lable a les entitats de tots els àmbits, pel fet que sempre arriben a llocs on l’administració municipal no arriba. També són necessàries les polítiques d’igualtat, de participació ciutadana, de transparència, d’honestedat i de proximitat.

Quins projectes han quedat pendents aquest mandat?
Alguns dels projectes que han quedat pendents aquest mandat són els serveis de neteja viària, de manteniment d’equipaments municipals, la nova nau dels serveis de manteniment i la seguretat.

Aquesta legislatura han governat en un pacte de govern amb CaT+ERC. Si necessiten tornar a pactar per entrar al govern, seguirien aquesta mateixa línia o buscarien el suport d’altres formacions representades al consistori?
La nostra prioritat és el municipi i el país i, per tant, estem aquí per configurar un nou govern, netament independentista. Volem que aglutini, sense escletxes, totes les forces independentistes que apostin per treballar colze a colze per la república catalana i per ser fidels al mandat de l’1 d’octubre.

Si finalment no aconsegueix els suports necessaris i es queda a l’oposició, quina serà la seva línia de treball?
Si finalment no governem, farem una oposició propositiva, ferma i rigorosa, però que no posi bastons a les rodes en els projectes que van en pro d’una millora en el benestar dels vilatans i vilatanes.