La gent de la biblioteca can Llaurador va fer el pregó. Foto: Ajuntament

Teià va viure del 8 al 17 de novembre els dies més divertits i emocionants de l’any amb la Festa Major de Sant Martí. Els treballadors de la biblioteca can Llaurador, que justament celebrava el seu 10è aniversari, es va encarregar de fer un pregó molt peculiar dins de la instal·lació. Va ser tot un homenatge a un servei que aporta cultura i coneixement als teianencs. La Nit Jove va tancar el primer dia de festa, amb el grup maresmenc Sample corp. i l’orquestra Angangas, que va donar el toc musical fins a la matinada.

El 9 de novembre va estar marcat per la tradicional i frenètica baixada de vehicles sense motor, una de les més conegudes i estimades de la comarca. L’endemà va ser el torn de la 33a Trobada de Gegants, amb 9 colles convidades i una cercavila inclosa.

El dia 11 va ser el més dedicat al vessant religiós de la festivitat, amb la missa en honor a Sant Martí. Després es va passar a celebrar el concurs del plat tradicional d’aquests dies; el relleno.

FOC I FESTA TEIANENCA
Un dels moments més especials i esperats de la Festa Major va ser el Correfoc, que va tenir lloc el 16 de novembre a la plaça de Sant Martí. Els Dimonis de Teià van omplir de foc i festa els carrers de la vila, escalfant la freda nit teianenca.

Finalment, la festa va cloure a ritme d’himne, amb un espectacle de làser, amb efectes d’animació, llum i so personalitzats per al fi de festa. Així, Teià espera amb ganes l’any que ve per tornar a gaudir de la Festa Major.