El peatge de la C-32 al Maresme celebra 50 anys. Foto: Google Maps

Preservem el Maresme prepara una gran mobilització per commemorar el 50 aniversari del peatge de la C-32.

El portaveu de la plataforma, Antoni Esteban, explica que ara mateix estan creant una comissió de treball (que estarà integrada per gent de tots els municipis del Maresme afectats pel peatge) en la qual definiran com es farà la protesta. Tot apunta, però, que la mobilització es durà a terme el 7 de juliol i es farà a través d’un tall de la carretera o l’aixecament de les barreres del peatge.

Esteban recorda que el 2015 el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una declaració en la qual es comprometien a alliberar el peatge una vegada hagués acabat la concessió, que teòricament hauria de finalitzar el 2021.

El portaveu de la Plataforma assenyala que el peatge de la C-32 fa que tot el tràfic pesat es redirigeixi a la Nacional 2, per on passen més de 30.000 vehicles diaris i que és, segons els informes del RACC, la carretera amb més sinistralitat de tota Catalunya.

“El Maresme és la comarca més perjudicada per aquest sistema de peatges”, afirma Esteban. Des de la plataforma denuncien que Abertis ja ha amortitzat “seixanta vegades l’autopista” i ha guanyat 1.400 milions d’euros.