El tall de l’N-II d’aquest diumenge a Premià de Mar. Foto: Recuperem Baix Maresme

Un Baix Maresme per als veïns. Amb aquest objectiu, prop de 200 persones van tallar diumenge durant unes hores l’N-II al seu pas per Premià de Mar. La protesta convocada per la flamant plataforma Recuperem el Baix Maresme va tornar a posar sobre la taula la reclamació que l’entitat ja va fer arribar formalment als ajuntaments de Vilassar de Mar, Masnou, Premià de Mar i Cabrera de Mar en favor d’avançar en la pacificació d’aquesta artèria comarcal.

“Ja toca que l’N-II deixi de ser una autopista urbana i es converteixi per fi en un espai pacificat on la vida torni al centre. La immensa assistència al tall d’avui a Premià de Mar així ho avala”, assenyalava la plataforma a través de les xarxes socials, on celebrava la bona acollida de la iniciativa, que també es va dur a terme en paral·lel a altres ciutats com Barcelona, Sabadell o Barberà del Vallès. Tal com ja van demanar als quatre consistoris implicats, la intenció de l’entitat és poder repetir aquests talls un cop al mes per tal que els veïns de les poblacions vertebrades per la transitada via puguin gaudir d’un entorn tallat al trànsit i per a les persones almenys durant unes hores.

Segons les últimes dades recollides al pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme, l’N-II suporta cada un trànsit de prop de 40.000 vehicles. Des de la plataforma consideren que aquest volum és “absolutament insostenible” en un context d’emergència climàtica com l’actual i aposten per avançar en una pacificació que ren especial rellevància en una situació epidemiològica com la causada per la pandèmia, on són més necessaris que mai espais que permetin mantenir distància física entre persones.

Reclamen tancar l'N-II al Baix Maresme un cop al mes per obrir-la als veïns