Una voluntària d’una de les xarxes solidàries que afloren aquests dies. Foto: ACN

L’Ajuntament del Masnou ha posat en marxa una sèrie de mesures per tal de parar el cop socioeconòmic que està suposant la crisi del coronavirus. Entre les ajudes aprovades via decret, el consistori ha apostat per blindar l’economia local i familiar amb la cancel·lació de rebuts i la suspensió temporal de les càrregues per tarifes, taxes o preus públics dels serveis municipals. Aquesta regulació també afecta els abonaments i inscripcions tant a l’Escola Municipal de Música com a les escoles bressol, el Complex Esportiu o les activitats culturals programades durant aquestes dates.

A més a més, des del govern encapçalat per Jaume Oliveras s’està estudiant l’aplicació d’ajuts i subvencions per als establiments comercials, d’hostaleria i de restauració i també es preveu l’ampliació general del lloguer de l’habitatge al municipi.

CONTINGÈNCIA I SOLIDARITAT
En el marc de les mesures per frenar la propagació del Covid-19, el Masnou ha aplicat un pla de contingència que afecta la mobilitat dels veïns com arreu de l’estat espanyol i que també limita l’atenció presencial a les oficines de l’Ajuntament.

Per tal de facilitar aquesta situació excepcional de confinament, els Serveis Socials estan coordinant l’atenció a les persones vulnerables a través de les diverses xarxes solidàries de suport veïnal, que ajuden els ciutadans a fer tasques com la compra de productes de primera necessitat.