El Masnou també ha instal·lat càmeres com les de Premià de Mar. Foto: Aj. del Masnou

L’Ajuntament de Premià de Mar ja ha instal·lat les primeres cinc càmeres de videovigilància al municipi. Els dispositius -que estan ubicats dos als voltants de l’estació de Rodalies i tres més a la plaça d’Ernest Lluch- tenen l’objectiu de “millorar la seguretat als carrers” de la població i contribuir al manteniment de la convivència entre el veïnat.

La posada en marxa d’aquest sistema de vigilància és una de les mesures que es van acordar en el marc de la Taula de Seguretat de Premià de Mar, un equip de treball que compta amb la representació de tots els grups municipals, de les associacions de veïns, de portaveus dels cossos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra i dels tècnics municipals de l’Àrea d’Atenció Social i a les Persones.

Recordem que aquesta Taula es va crear arran del greu atac que van patir el passat 14 de juny un grup de joves migrants que ocupaven un pis a la plaça del Doctor Ferran per part d’una espècie de patrulla ciutadana, que els responsabilitzava de l’increment de delictes i de la sensació d’inseguretat al municipi. Segons ha informat el consistori en un comunicat, la previsió és que s’instal·lin pròximament més càmeres en diversos punts de la població.

EFECTE DISSUASIU
També l’Ajuntament del Masnou ha optat per posar càmeres de seguretat com les de Premià. El consistori ha invertit 8.600 euros per instal·lar aquest sistema de vigilància a la plaça Catalunya amb l’objectiu de generar un efecte dissuasiu de possibles fets delictius i facilitar-ne la identificació dels autors.