El veïnat havia votat a favor de convertir l’espai en zones verdes. Foto: Crida

L’Ajuntament ha decidit tornar a canviar els plans per al futur de l’antiga fàbrica de Can Sanpere. El 20 de març el Ple va aprovar una moció presentada pel govern municipal en la qual es demanava prioritzar la construcció d’aproximadament 150 pisos de lloguer social a l’antic espai industrial.

Aquesta declaració d’intencions es va aprovar amb els 10 vots favorables de l’equip de govern (PDeCAT i PSC) i del PP. El grup municipal de Cs es va abstenir i, d’aquesta manera, va permetre que tirés endavant.

La resta de partits, en canvi, van votar-hi en contra perquè van dir que la proposta del govern contradiu el resultat de la consulta que es va fer el 2014. En aquella votació, una àmplia majoria de la població va votar a favor d’expropiar l’edifici per fer-hi equipaments i una zona verda.

Les crítiques més fortes van arribar des de la Crida Premianenca. Els seus regidors van avisar els dies previs al Ple que votarien en contra de la proposta dels pisos de lloguer social. Des de la Crida van oferir al govern el seu suport per aprovar una modificació pressupostària que permeti l’expropiació de Can Sanpere per executar el resultat de la consulta. A més, van demanar un pla de xoc per fer front a l’emergència d’habitatge.

L’alcalde Miquel Àngel Méndez, però, va defensar la seva proposta i va explicar a Línia Mar que, tot i que són conscients del que plantejava el resultat de la consulta, consideren que “en aquests moments la urgència més significativa del municipi és tenir lloguer social”.

Méndez va criticar la Crida per no haver aprovat la proposta de pressupostos, ja que aquesta incloïa una partida per a l’expropiació de Can Sanpere.