L’alcalde Jaume Oliveras estarà al capdavant de l’Ajuntament del Masnou quatre anys més. El 15 de juny passat el Ple municipal va tornar a investir el candidat d’ERC, amb els nou vots dels republicans i els dels tres regidors de Junts per Catalunya (JxCat). Però l’acord entre forces sobiranistes va ser només per a la investidura i Oliveras haurà de governar el poble en minoria un mandat més.

La portaveu d’ERC, Sílvia Folch, va destacar en el ple d’investidura que inicien un mandat en minoria però que es comprometen “a treballar amb la màxima col·laboració amb la resta de forces”. Des de JxCat, el seu portaveu, Romà López i Bolart, va deixar clar que el suport a Olveras a la investidura va ser a canvi del compromís de fer les polítiques necessàries per fer efectiva la república catalana des del municipi i trobar un espai públic que recordi l’1-O.

Oliveras va anunciar que el seu pla de govern per al període 2019-2023 “combinarà continuïtat en alguns àmbits, amb la innovació i la posada al dia d’altres”. L’alcalde va subratllar que el seu projecte tindrà tres pilars bàsics: crear un pla educatiu del Masnou, elaborar una agenda verda municipal i un pla de salut comunitària.

Per altra banda, tota la resta de formacions del Ple van votar-se a si mateixes a la investidura; excepte el regidor de la CUP, ja que el seu vot va ser declarat nul.

El principal grup de l’oposició, Fem Masnou, va deixar clar que des de l’oposició intentaran fer valdre les seves tres prioritats: recuperar sobiranies respecte a les grans empreses “que s’enriqueixen amb els serveis públics”, promoure l’habitatge assequible perquè ningú hagi de marxar del poble i promoure un govern que escolti la ciutadania.

NOU CARTIPÀS DEL GOVERN
L’alcalde no ha perdut el temps i el 17 de juny, només dos dies després de la investidura, va firmar els decrets amb els quals va atribuir les responsabilitats que ostenta cadascun dels membres del govern, així com les funcions que delega a la Junta de Govern Local i els regidors i regidores que en formen part.

La primera tinença d’alcaldia és per a la regidora Sílvia Folch, que s’encarregarà de l’àrea de Serveis Generals; la segona serà per a Ricard Plana, al capdavant de l’àrea de territori; i la tercera per a Cristina Ramos, que tindrà l’àrea de comunitat i persones.

Els altres regidors republicans que estaran al capdavant de les regidories són Oriol Fernández a Hisenda i Serveis Generals; Neus Tallada a Turisme; Albert Alfaro a mobilitat i Via Pública; Sergio González a Acció Cívica i Gent Gran i Yulay Martínez Castillo a Acció Social i Igualtat.

RESULTATS DEL 26-M
D’aquesta manera s’enceta un nou mandat d’ERC, després que guanyessin les eleccions municipals del 26-M amb el 39% dels vots. La segona força va ser Fem Masnou, els quals van aconseguir tres regidors amb el 13% dels vots. El PSC també va tenir el 13% dels vots (només 36 vots per darrere de Fem) i va aconseguir tres regidors. JxCat es va quedar amb el 12%, també amb tres regidors. Ciutadans amb el 10% i dos regidors, mentre que la CUP va aconseguir un regidor amb el 7% dels vots.