L’economista Jacint Ros i Hombravella, fill adoptiu de la vila del Masnou. Foto: Aj. del Masnou

L’economista i polític Jacint Ros i Hombravella va morir el passat 1 de maig als 85 anys. Catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i autor de nombrosos llibres en l’àmbit econòmic, Ros va rebre el 2008 la Creu de Sant Jordi en reconeixement a les seves aportacions a l’estudi i el coneixement de l’economia catalana. La seva trajectòria i la forta vinculació amb el municipi del Masnou va portar el consistori a atorgar-li el setembre del 2018 el títol de fill adoptiu de la vila.

“Avui ens ha deixat el col·legiat de mèrit Jacint Ros Hombravella, catedràtic de Política Econòmica i Creu de Sant Jordi. Els i les economistes volem traslladar el nostre més sentit condol a familiars i amics. Descansi en pau!”, assenyalava en conèixer la notícia el Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, l’Ajuntament del Masnou també ha volgut recordar la figura de Ros en un comunicat a la seva pàgina web: “Ros i Hombravella era, des del setembre de 2018, fill adoptiu de la vila del Masnou i era mereixedor d’aquest títol per la seva carrera professional com a economista, teòric de l’economia i professor catedràtic d’economia. També, per la seva vinculació al Masnou, on va viure durant la Guerra Civil i on hi passava tots els estius”.