La llevantada va causar danys materials al poble. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’Ajuntament ha fet oficials recentment algunes de les dades sobre el temporal que va afectar bona part de Catalunya del 21 al 23 d’octubre. Segons el consistori, l’empresa municipal GICSA va fer front a un total de 51 actuacions de reparació provocades per les ventades i les intenses pluges d’aquells dies.

De fet, l’Ajuntament ha explicat que al municipi es van arribar a registrar fins a 75 litres per metre quadrat de pluja en només 4 hores durant la nit del passat 22 d’octubre en ple temporal. Des del consistori afegeixen que l’aigua i els forts vents van provocar que GICSA hagués de treballar intensament en els dies posteriors a les pluges per tal de restablir la normalitat al poble.

Pel que fa a les obres per reparar els danys, que van ser principalment en espais públics propers a torrents i rieres, es van prioritzar “en funció de la seva urgència i de l’afectació que provocaven sobre la mobilitat”, afegeixen des de l’Ajuntament.

Més enllà de les actuacions que es van fer en el mateix nucli urbà del municipi, també es va reforçar el servei de neteja a la platja, després que els espais de la zona litoral quedessin especialment malmesos a causa de la llevantada.