Finalment, l’acord dels partits d’esquerres per aconseguir un govern amb majoria absoluta a Premià de Mar no va tirar endavant. I és que el passat 15 de juny Miquel Àngel Méndez (Junts per Premià de Mar) va ser reelegit alcalde després que cap altra candidatura aconseguís la majoria absoluta.

El candidat d’ERC, Pep Ripollès, es va quedar molt a prop de la investidura, ja que només li va faltar un vot. Els republicans van rebre el suport dels tres regidors de Crida Premianenca i els dos de Premià en Comú Podem (PECP) que, sumats als seus cinc regidors, feia que els tres partits es quedessin a un regidor de la majoria. Els tres regidors del PSC, amb qui comuns, Crida i ERC tenien un preacord per formar un govern d’esquerres finalment es van fer enrere, ja que l’assemblea local va descartar donar suport al candidat d’ERC. Aquesta decisió d’últim moment va permetre revalidar, de facto, l’alcaldia a Méndez.

“No tenim un govern tan fort com voldríem”, va reconèixer Méndez en el seu discurs d’investidura i va afegir que continuaran buscant acords que donin més estabilitat al poble. L’alcalde es va comprometre a continuar amb la tasca de manteniment dels carrers i places, la creació d’habitatge social i un major desenvolupament del comerç local, entre altres objectius.

“OPORTUNITAT PERDUDA”
Les forces d’esquerres que van arribar a un preacord per formar govern veuen la investidura de Méndez com una “oportunitat perduda” per fer un canvi de rumb en la política municipal.

Ripollès va criticar el PSC per no tenir en compte “la voluntat popular dels premianencs”, però va deixar clar que “això no ha acabat” i que continuaran negociant amb les forces d’esquerres per aconseguir un canvi de govern.

El candidat de la Crida, Andreu Mumbrú, també va insistir en la necessitat de continuar amb el diàleg. “Hem perdut una oportunitat, però no la donem del tot per perduda”, va subratllar.

Tot i això, el cap de llista del PSC, David Gutiérrez, va defensar que no van donar suport a la candidatura d’ERC perquè va ser una decisió de l’assemblea. Gutiérrez va assegurar, en declaracions a Ràdio Premià de Mar, que el motiu va ser que temen que a causa del context nacional se’ls fes fora del govern.

MÉNDEZ APUNTA AL PSC
Tot i que ERC, Crida i els comuns han deixat la porta oberta a arribar a un acord d’esquerres, l’alcalde va apuntar des del primer moment que la seva intenció és reeditar el govern amb el PSC. “La nostra preferència serà el nostre antic soci, el PSC, però allarguem la mà a totes les forces”, va afirmar Méndez al ple d’investidura.

RESULTATS DEL 26-M
JxPdm i ERC van empatar en regidors després del 26-M: cinc cadascú. Tot i això, Méndez és alcalde perquè va aconseguir 424 vots més que els republicans i, en total, un 21% dels vots. ERC, en canvi, es va quedar en el 18%. La Crida va rebre el 14% dels suports i va perdre un regidor respecte el 2015, quedant-se amb 3. El PSC va treure un 13% dels vots i tres regidors, Cs un 11% i també tres regidors, mentre que PECP va rebre el 10% dels vots i dos regidors.