El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Vilassar de Mar celebrat l’11 de gener. Foto: Aj.

L’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per al 2021 haurà d’esperar fins al pròxim Ple ordinari. En una sessió extraordinària celebrada el passat 11 de gener, tots els grups de l’oposició -Ciutadans, PSC, Babord i Junts- van fer front comú per forçar l’ajornament de la votació dels comptes municipals en considerar que els mancava “informació suficient” per pronunciar-se al respecte.

“Tenir aquesta informació és important per poder posicionar-nos i argumentar la votació. Havia de ser a la memòria dels pressupostos i, com no hi és, sol·licitem la retirada de l’ordre del dia del punt de votació dels pressupostos”, assenyala la portaveu de Junts per Catalunya, Laura Martínez, en referència a la documentació aportada pel consistori al respecte i que va ser presentada pel regidor d’Hisenda, Josep Solé. Després d’uns moments d’incertesa, l’alcalde Damià del Clot va donar pas a la votació demanada, on la proposta per ajornar l’aprovació dels pressupostos va rebre els dotze vots a favor de tots els regidors de l’oposició i els nou en contra de la coalició al capdavant de govern d’ERC i GxVdM.

Amb aquest resultat, la votació dels comptes municipals haurà d’esperar fins a la celebració de la pròxima sessió ordinària del Ple. En la presentació prèvia a la petició de JxCat, Solé havia detallat la que va qualificar de “despesa més gran feta mai en inversió per l’Ajuntament”, una proposta de pressupostos que enguany s’eleva fins prop de 25 milions d’euros.