Quim Gómez ha guanyat el premi de novel·la del festival. Foto: Vilassar de Noir

L’informàtic i escriptor Quim Gómez ha guanyat la primera edició del premi de Novel·la Negra Vilassar de Noir amb L’Esguard de la bèstia. L’obra narra la història d’un policia que de petit va rebre maltractaments, un fet que l’afectarà quan hagi d’investigar un feminicidi. “Volia venjar les dones que han patit maltractaments per part de marits, pares i germans i ho he intentat empoderant les dones -o gairebé totes- i fent patir els homes”, va explicar Gómez a l’ACN.

El jurat, format per les escriptores Margarida Aritzeta, Empar Fernández i l’escriptor Toni Hill, va destacar que la novel·la guanyadora aprofundeix en l’ambigüitat dels personatges sense perdre de vista el ritme i la trama. L’esguard de la bèstia està ambientada en la Barcelona del 2007, coincidint amb l’inici de la crisi econòmica i abans de la reforma del Mercat de Sant Antoni.

Gómez va rebre el guardó, dotat amb 2.500 euros, a la jornada inaugural del festival literari, el 25 d’octubre. La novel·la es publicarà el setembre del 2020 a l’editorial Llibres del Delicte. En total s’hi van presentar 21 manuscrits, la majoria de novel·la policíaca però també d’altres gèneres negres com la crook story (amb un lladre com a antiheroi) o el hardboiled (amb un component eròtic).

UNA NOVA EDICIÓ D’ÈXIT
El Vilassar de Noir va tancar amb èxit la seva quarta edició el 27 d’octubre passat. I el festival no ha parat de créixer: enguany van passar per Can Bisa una cinquantena d’autors i creadors i una vintena d’editorials. Una de les activitats amb més participació, un centenar de persones, va ser la taula rodona amb els autors Manuel Marlasca, Paz Velasco i Blas Ruiz.