El Passeig Marítim del Masnou en una imatge d’arxiu. Foto: Aj.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol ha donat llum verda al projecte d’actuació per estabilitzar la zona del litoral maresmenc compresa entre El Masnou i Premià de Mar. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ja ha publicat la resolució per la qual fa oficial la declaració d’impacte ambiental de la iniciativa, un dels tràmits previs a l’inici de les actuacions, que han de servir per protegir el front dels efectes de temporals com el Glòria.

En concret, el govern espanyol dona el vistiplau a tres projectes: la construcció d’un dic de suport a la platja d’Ocata, la retroalimentació de les platges del Masnou més pròximes al límit amb Premià i l’estabilització de les platges premianenques que es troben abans del port del municipi. Les tres actuacions han estat tractades de manera conjunta per la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i es consideren iniciatives “prioritàries”, malgrat que encara no hi ha fixada una data concreta per a l’inici de les actuacions pertinents.

L’objectiu principal d’aquestes accions és poder dotar les platges d’una certa estabilitat -amb una amplada de 60 metres aproximadament- que permeti minimitzar l’impacte dels temporals en el litoral. Recordem que el pas de la tempesta Glòria ja va deixar l’any passat nombrosos estralls en tota la costa del Baix Maresme i en la del Barcelonès Nord, on va causar greus desperfectes en una infraestructura emblemàtica com el Pont del Petroli de Badalona, que haurà de ser reformat.