El conveni amb l’AMB es va firmar el 20 de desembre. Foto: Ajuntament

El Masnou disposarà de nous habitatges protegits. A finals de desembre, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van firmar el conveni per constituir el Consorci per a la Promoció d’Habitatges Protegits al Masnou. Aquest acord permetrà la construcció de més de 100 habitatges de protecció oficial.

A la primera reunió del consorci, celebrada el 20 de desembre de l’any passat, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el vicepresident de l’AMB, Antoni Balmón, van arribar a un acord per tramitar la cessió gratuïta a l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPOSOL) del solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i de l’àmbit del projecte de l’Illa Centre, de propietat municipal.

El consorci ja va acordar l’inici de la convocatòria del concurs d’idees d’arquitectes per a la redacció dels projectes d’habitatge protegit en aquestes parcel·les, 108 dels quals es construiran al solar de l’Illa Centre.

També s’ha iniciat ja la formulació de les bases d’adjudicació dels habitatges amb protecció oficial de venda i lloguer. L’entitat metropolitana assumirà el cost de la construcció amb una aportació de prop de 13 milions d’euros, tot i que El Masnou no forma part de l’AMB.

El parc d’habitatge destinat al lloguer serà de prop del 40%, mentre que el de venda arribarà a un 60%. Un cop l’operació estigui amortitzada, els pisos de lloguer i els solars tornaran a ser propietat del municipi.