Detenció de l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, el passat dimecres. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha volgut sortir al pas i donar la seva versió sobre el presumpte cas de requalificació urbanística pel qual va ser detingut el passat dimecres en el marc de l’operació Volhov, que investiga diversos empresaris afins al procés independentista per possibles desviaments de fons que haurien servit per finançar les despeses de l’expresident Carles Puigdemont. “Estem molt tranquils perquè la nostra actuació en aquest cas ha estat impecable. No permetrem cap abús d’autoritat. Moltes gràcies pel suport!”, assegurava Mir en un missatge a les xarxes socials, després de ser posat en llibertat amb càrrecs.

En declaracions a l’Agència Catalana de Noticíes (ACN), el batlle considera que la seva detenció, la del regidor d’Urbanisme, Enric Mir, i la de l’arquitecte municipal, Ramon Vilà, van ser del tot “improcedents” perquè “no hi havia cap ordre judicial” i defensa que el canvi d’usos de la finca de Villa Bugatti -en l’acceleració dels tràmits del qual es va fonamentar l’arrest- es va fer de forma correcta i amb l’aval de tots els informes tècnics i jurídics preceptius. “El que es pretenia és que l’Ajuntament i la Generalitat fossin àgils en la tramitació, sense saltar-se en cap cas la llei. Si no està llesta al setembre, s’ha d’esperar al curs següent. D’aquí venien una mica les presses”, detalla Mir, que nega l’existència d’una conxorxa amb el també detingut i exconseller d’ERC, Xavier Vendrell, que és qui s’hauria beneficiat del tràmit urbanístic.

El consistori també ha condemnat en un comunicat les detencions, que ha qualificat d'”innecessàries i arbitràries” i d’un “espectacle denigrant exagerat”, i assegura que la gestió dels tràmits urbanístics de Villa Bugatti “ha estat sempre transparent i correcte”.