Manel va ser entrevistat en un programa de TV3. Foto: Twitter (@XMaresme)

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme exigeix una solució per al Manel, un home de 70 anys i que en fa vuit que viu en un local comercial sense condicions d’habitabilitat a Vilassar de Mar. El Manel va ser entrevistat pel programa de televisió Planta Baixa, de TV3, on va explicar el seu cas. Des de la Xarxa, però, van considerar que el tractament informatiu de l’entrevista no va ser prou exhaustiu i van decidir penjar a les xarxes una entrevista que li van fer ells mateixos.

Al vídeo es veu com el Manel accedeix al local on viu, un antic restaurant xinès, ara en desús, el qual té assegurat amb una cadena i un cadenat. “Aquí fa vuit anys que, no és que hi visqui, que m’arrossego. Les condicions, com podeu veure, no són gaire dignes”, explica el Manel al vídeo.

Aquest home de 70 anys comenta que ha buscat ajuda a “diferents nivells d’estaments públics”, com a l’Ajuntament, però assegura que fins ara “ni tan sols els Serveis Socials” l’han visitat.

El Manel relata que a la seva llar improvisada no té rentadora, ni bany, ni tampoc cuina. Ara els propietaris del local el volen fer fora per reformar l’espai i fer-hi un pis per a lloguer o venda, segons apunta la Xarxa.

“La propietat té tot el dret a fer-ho, però jo li he dit: és que no sé cap on tirar”, comenta el Manel a l’entrevista. Des de la Xarxa asseguren que l’Ajuntament és coneixedor de la situació d’infrahabitatge que viu aquest veí, però apunten que “li ha girat l’esquena de manera sistemàtica”. L’entitat exigeix al consistori que doni una solució immediata al Manel, per evitar la seva exclusió social.