L’edifici es va tornar a ocupar l’abril de 2018. Foto: Twitter (@La_Fabrika_)

El col·lectiu La Fàbrika no deixarà que els facin fora de l’antiga fàbrica de Can Sanpere, la qual actualment ocupen. La plataforma va rebre a principis de novembre la data prevista per al desallotjament, el 19 de desembre, per part de l’empresa propietària del recinte, una filial del grup immobiliari Núñez y Navarro.

Com va avançar Ràdio Premià de Mar, La Fàbrika va preparar en una assemblea un pla de resistència al desallotjament. L’estratègia, a banda de la resistència directa, parteix de la sensibilització del veïnat, per tal de transmetre el valor que suposa aquest espai per al municipi, ja que a l’antiga fàbrica, defensen, s’hi fan activitats d’impacte social, com l’armari solidari o les assemblees de la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme.

A més, des de la plataforma assenyalen també que el seu desallotjament pot endarrerir o aturar els plans municipals d’expropiació de l’edifici. Des de La Fàbrika consideren que l’Ajuntament ja hauria d’haver fet aquesta expropiació des de fa molt de temps.

El 2017 ja es va produir una situació semblant, en la qual els propietaris van intentar desallotjar l’espai, però no ho van poder fer en un primer intent per culpa de la resistència del col·lectiu que l’ocupava.

Aquella primera ocupació es va acabar el maig de 2017 i va provocar que la propietat segellés la finca i hi instal·lés sistemes de seguretat. L’abril de 2018, però, Can Sanpere va tornar a ser ocupat.