Agents dels Mossos d’Esquadra custodien el centre d’acollida de menors migrants del Masnou després de l’atac patit el juliol del 2019. Foto: Jordi Pujolar / ACN

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha decidit tancar el centre d’acollida de menors migrants no acompanyats del Masnou que des de fa gairebé dos anys s’ubicava a l’alberg Josep Maria Batista i Roca. L’espai -que va obrir el setembre de 2018 amb mig centenar de places- recuperarà ara la seva funció com a allotjament turístic, un cop que els menors que hi residien hagin estat reallotjats.

Segons informa l’Ajuntament del Masnou en un comunicat, la decisió de clausurar el centre respon a dos motius principals: la voluntat de la DGAIA de prioritzar centres més petits distribuïts pel territori català que permetin tenir més autonomia als joves i la recuperació de l’ús original de l’edifici com a alberg turístic de joventut.

El tancament del centre s’ha fet de manera esglaonada des del passat mes de juny i va concloure a finals d’agost amb el reallotjament dels darrers joves tutelats. Durant aquests dos mesos, els menors tutelats que estaven acollits en aquest alberg han estat distribuïts en centres catalans, si bé ara s’està treballant en la creació d’un recurs estable al Masnou per als que ja havien aconseguit integrar-se al municipi.

ATAC RACISTA
El centre de menors migrats s’ha vist immers en la polèmica des del juliol del 2019, quan un grup d’ultres van provar d’accedir violentament a les instal·lacions per expressar el rebuig a la presència dels joves al poble. L’atac racista va acabar amb diversos ferits i detinguts.