Una rosa a l’hivernacle setmanes abans de Sant Jordi. Foto: Jordi Pujolar / ACN

La pandèmia del Covid-19 està fent estralls en el gremi de floricultors. Els productors de flors i plantes han vist com el coronavirus paralitzava per complet l’activitat del sector, que ja es preparava per fer front a un dels grans esdeveniments de l’any com és Sant Jordi.

“Les flors aniran a la brossa i les plantes estan a punt però no hi ha venda”, lamenta Ignasi Ruiz, portaveu del Mercat de Flor i Planta Ornamental, que té la seva seu a Vilassar de Mar. En una entrevista per l’Agència Catalana de Notícies, Ruiz alerta que aquesta crisi pot ser “letal” per un sector en una situació tan “precària” com el dels floricultors. Només amb la campanya de primavera, que just acabava de començar, els productors facturen gairebé el 60% del total anual. El panorama al mercat és desolador: les flors tallades esperen a les cambres frigorífiques, però el seu destí acabarà sent inevitablement la brossa. “No podem distribuir ni fer res”, assenyala el portaveu.

MESURES MUNICIPALS
L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha decidit prendre tota una sèrie de mesures econòmiques per pal·liar la crisi del coronavirus. El consistori aposta per l’ajornament del pagament d’impostos i taxes mentre duri la quarantena, avança la liquidació de factures pendents a autònoms, petits i mitjans comerços i garanteix continuar amb els ajuts a les famílies en situació de vulnerabilitat.