Les obres continuen avançant amb força al corredor de la Cisa. Foto: Línia

Tot just farà un any quan Línia Mar avançava que el verd del corredor de la Cisa canviaria pel gris del formigó. Al darrere hi ha un projecte urbanístic que aixecarà 89 habitatges al voltant del santuari.

Paral·lelament, també es va endegar un nou pla urbanístic que permetria construir 280 habitatges a Can Nolla.

Fruit d’aquestes dues operacions, va néixer la Plataforma La Cisa i Can Nolla per a tothom, els quals estan en contra de la construcció d’aquestes urbanitzacions i lluiten per preservar l’espai verd que queda.

MORATÒRIA URBANÍSTICA
Per aquest motiu, la Plataforma i la coordinadora de Preservem el Maresme van demanar fa unes setmanes l’aturada dels processos urbanístics amb la presentació d’una moratòria urbanística a la Generalitat.

Amb aquest document, pretenen alertar de l’alt risc d’inundacions a la Cisa i Can Nolla si les obres segueixen endavant .

En aquest document, remarquen que “són espais d’un gran valor ambiental, paisatgístic, patrimonial i identitari” i que, malgrat això, “s’estan a punt de perdre”.

INUNDACIONS
Per altra banda, la Plataforma argumenta que els dos espais actuen com a reguladors hidrològics evitant l’augment de cabals dels torrents.

Relacionat amb això, l’any 2000 es va demanar un estudi d’inundabilitat del municipi, però encara no s’ha realitzat.