Foto del Govern amb els representants sindicals i empresarials. Foto: Govern

El Govern, els sindicats i les patronals han firmat avui l’Acord Nacional de Bases per a la Reactivació Econòmica amb Protecció Social, un document que té com a objectiu traçar les línies mestres per sortir de la crisi provocada pel coronavirus.

L’objectiu de la Generalitat és fer-ho a través de polítiques expansives, tal com ha afirmat el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès. “Hem de poder dur a terme la inversió pública més gran de la història de Catalunya”, ha dit Aragonès. Alguns dels eixos estratègics que marca el text són la digitalització, la transició ecològica, les infraestructures, la sanitat, l’educació o la indústria.

Els diferents actors que han signat l’acord han celebrat haver aconseguit un pacte en poc temps. Tot i això, els sindicats han lamentat que el pacte “arriba tard” i creuen que hauria d’haver estat enllestit un cop es va aixecar l’estat d’alarma. Els representants empresarials, per la seva banda, han reclamat que l’acord serveixi per tirar endavant la reindustrialització del país.

Qui també s’ha referit al document aprovat ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha dit que “avui es firma l’acord però la feina no acaba aquí, més aviat comença”. Segons Torra, es tracta d’un “compromís històric per fer que Catalunya avanci cap a la reactivació econòmica sense deixar ningú enrere”.