L’N-II en una imatge d’arxiu. Foto: Aj. del Masnou

Pas endavant per a la reclamada pacificació de l’N-II. Quatre ajuntaments del Baix Maresme -Premià de Mar, el Masnou, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar- han decidit unir forces per reconvertir aquesta artèria comarcal en una via més amable per als veïns. En un comunicat conjunt, els consistoris apunten que es tracta d’una intervenció “prioritària, urgent i essencial” i es reclamen a la Generalitat que executi les actuacions en aquesta línia consensuades en el Pacte per a la mobilitat sostenible del Maresme.

“L’N-II forma part de la història de la nostra comarca, però en aquests moments cal recuperar-la per posar-la al servei dels ciutadans i ciutadanes. Sota un model de nova mobilitat i de sostenibilitat, cal reorientar l’actual traçat i potenciar de forma clara i definitiva la mobilitat amb bicicleta i amb els vehicles de mobilitat personal”, assenyalen les administracions locals, que consideren que la pacificació permetrà potenciar eixos socials i econòmics, reduint el trànsit rodat i ampliant voreres.

En aquest sentit, els quatre consistoris es comprometen a treballar per configurar una N-II amb dos carrils de circulació de vehicles en tram urbà i un màxim de tres en zones interurbanes que compti amb vies pedalables que puguin connectar els municipis de Montgat i Mataró. Aquest plantejament es farà efectiu amb la retirada de peatges de la C-32 el setembre del 2021. Entre tant, els ajuntaments aposten per donar suport a les activitats reivindicatives que des de fa mesos impulsa la plataforma Recuperem el Baix Maresme.