El llibre ve acompanyat d’il·lustracions de Glòria Vives Xiol. Foto: Línia Mar

Follem?, el nou llibre de Bel Olid, porta entre els més venuts des que fa tres mesos que es va publicar. Ara l’autora l’ha volgut promocionar a les biblioteques del territori i la Biblioteca Jaume Perich i Escala de Premià de Dalt no ha volgut perdre’s la cita.

Per aquest motiu, dimarts 10 de desembre veïnes i veïns del municipi van voler fer d’oients a la presentació d’aquest llibre.

L’autora els va convidar a espolsar ben lluny els tabús sobre el sexe per poder escoltar i explorar el llibre i entendre’n el contingut.

DE QUÈ (NO) PARLEM?
El títol complet del llibre és Follem? De què (no) parlem quan parlem de sexe -paraula guixada- sexualitats, i l’escriptora para l’atenció sobretot en l’interrogant de la primera paraula.

En aquest sentit, Olid planteja àmpliament què és el que s’entén quan diem “follar”. “Potser el que hauríem de fer amb el sexe és desaprendre”, indica.

ELS PRIMERS LECTORS OPINEN
L’autora també reflexiona sobre l’allau de missatges que ha rebut a partir de les primeres lectures.

Com sempre, ha rebut alguns comentaris negatius, però la gran majoria han estat positius. “El llibre, en si, no és transformador”, explica. De totes maneres, “m’ha escrit moltíssima gent que, llegint-lo, ha trobat l’espurna que necessitava per a transformar-se”, conclou.

De fet, Follem? explora els camins que ens poden portar a sexualitats més humanes i plaents. Lligat amb això, l’autora ho té clar a l’hora de referir-se al contingut del seu llibre: “Hem de començar a educar en l’alegria i la diversitat de follar, i no a l’inrevés”.