Una operació del Cos Nacional de Policia (CNP) en una imatge d’arxiu. Foto: Àlex Recolons

El Cos Nacional de Policia (CNP) va custodiar el passat 1 d’octubre l’extradició a l’estat espanyol d’un fugitiu detingut a Mali que estava acusat d’homicidi en grau de temptativa per uns fets ocorregut el juliol del 2013 a Premià de Mar. L’arrestat -nascut a Barcelona el 1992- portava sis anys en parador desconegut després quan va ser localitzat per les autoritats a Bamako, la capital del país africà.

Els fets van tenir lloc el juliol del 2013 al municipi del Maresme, quan l’ara detingut va atacar per l’esquena a un home després d’una discussió amb diverses persones i va provar de tallar-li el coll amb una navalla. La víctima va salvar la vida però va quedar amb seqüeles.

Les autoritats judicials van emetre una ordre europea de detenció i entrega i, a través de la Interpol, es va determinar que el jove fugat es trobava a Mali. El 17 d’octubre de 2019, agents del CNP a Bamako van localitzar i detenir al reclamat, qui, tot i no tenir documentació, va ser plenament identificat. La policia espanyola apunta que el cas suposa una “fita” en matèria de cooperació policial i judicial internacional, en tractar-se del primer procediment d’extradició cursat en la història de la Interpol entre l’Estat espanyol i Mali.