El servei de pediatria està disponible dilluns i dimecres. Foto: Ajuntament

Des de l’1 de febrer, l’equip assistencial del consultori de Teià ha crescut de 2 a 3 metges, augmentant així el temps d’assistència i dedicació a cada pacient. S’ha aconseguit amb això la reducció del temps d’espera per obtenir visita, una queixa generalitzada al municipi.

A més, molts dels pacients que tenien el seu professional de referència al CAP d’Ocata, ara el tindran a Teià.

NOU HORARI DE PEDIATRIA
Malgrat tot, no tot són bones notícies pel que fa als canvis que ha aplicat l’Institut Català de Salut (ICS) al consultori local de Teià. A priori, l’augment del nombre de professionals només hauria de suposar beneficis, però no és així.

El que més ha preocupat als veïns, i així ho han expressat a les xarxes socials, és el canvi d’horari pel que fa al servei de pediatria, el qual entrarà en vigor a partir del primer de març.

En aquest sentit, es mantindran les tardes del dilluns, però es perdran les dels dimecres, que passaran a ser de matins.

Per aquest motiu, la regidora de Sanitat, Gemma Rossell, va fer arribar a la directora de l’Àrea Bàsica de Salut de la zona les disconformitats d’alguns veïns del municipi.

L’ICS CONTESTA
Per la seva banda, l’ICS entén que el canvi permet ampliar la cobertura als matins i atendre així la demanda d’usuaris que existeix en la franja horària que s’estén fins a les 14 hores.

A més, des de l’ICS també apunten que el CAP del Masnou garantirà l’accessibilitat al servei dels teianencs que ho sol·licitin, amb un horari ininterromput fins a les 20 hores.

Per boca de Rossell, la valoració s’haurà de fer d’aquí a unes setmanes, “moment de fer balanç i treure’n conclusions”.