La plaça Carlos Trias passarà a dir-se plaça del Barato. Foto: Google Maps

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha acabat el procés per eliminar la nomenclatura dedicada a personatges franquistes, feixistes i militaristes de la via pública. El 17 de març va acabar la votació per al canvi de nom del carrer Dr. Modrego i la plaça Carlos Trias, que passaran a dir-se carrer de la Mar i plaça del Barato, respectivament.

Les dues propostes guanyadores (que van ser, precisament, les opcions presentades pels veïns d’aquests dos indrets) es van imposar clarament en el procés participatiu després d’obtenir més del 50% dels vots en els dos casos.

PLAÇA 1-O, REBUTJADA
Un altre procés participatiu va arribar al seu final aquest mes de març: el de la votació per canviar el nom de la plaça de l’Ajuntament per plaça 1 d’Octubre. La mesura va ser rebutjada amb només 702 vots en contra, enfront dels 685 vots a favor del canvi.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
El 17 de març va ser el dia límit per votar els pressupostos participatius. Els projectes més votats han estat substituir les canyes de la riera per alocs, sincronitzar els semàfors per afavorir la fluïdesa del transit i incentivar la recollida de brossa selectiva.