El temporal Glòria va desfermar tota la seva força sobre el Baix Maresme la setmana del 20 de gener. Durant tres dies un còctel de ventades intenses i pluges abundants van arrasar els municipis de la zona, sobretot els que toquen directament la costa. El resultat van ser inundacions, destrosses materials i molta preocupació per la violència de la tempesta.

Al Masnou la pitjor part se la va endur el passeig Marítim, que va quedar malmès en bona part per la fúria de les onades que van impactar directament contra l’obra. Els forats de l’escullera es van engrandir considerablement, els bancs de formigó que recorren el passeig van quedar tombats i tota mena de restes d’arbres, pedres i altres materials van omplir la zona.

En canvi, a Premià de Mar una de les imatges més espectaculars la va deixar l’estació de tren, que va quedar envaïda per la força del mar. Els vidres de l’equipament que donaven al Mediterrani es van trencar per les onades, que van arribar a les vies. A més, el desbordament del Torrent Malet va provocar que es trenqués un mur al port. Fins i tot l’església de Sant Cristòfol va perdre un rellotge del campanar per la potència del vent.

A Vilassar de Mar, d’altra banda, es va viure una situació similar a la de la vila masnovina, amb el passeig marítim molt afectat. Les rieres van fer desaparèixer tot el que hi havia al seu pas i en molts carrers que baixaven cap al mar es van produir autèntics torrents d’aigua. La pitjor situació, però, va ser el tall de llum que va deixar sense electricitat 400 veïns del municipi durant els dies posteriors al temporal.

RENFE, CONTRA LES CORDES
Un dels problemes principals en els dies de la tempesta i els següents van ser els problemes de servei a la línia R1 de Rodalies. Milers d’usuaris es van quedar sense poder desplaçar-se per la manca de trens i d’un transport alternatiu proporcionat per la companyia ferroviària.