Un dels trams de platja del Masnou en una imatge d’arxiu. Foto: Aj.

La polèmica pel projecte per protegir el litoral maresmenc impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol ha arribat fins al Senat. El passat 24 de març, les formacions amb representació a la cambra van donar llum verda a una proposta per replantejar la iniciativa i buscar alternatives que respectin els ecosistemes marins i les dinàmiques naturals de la zona afectada.

La moció presentada pel senador d’ERC Bernat Picornell va comptar amb el suport de tots els partits a excepció del PP i Vox, que van votar en contra, i de Ciutadans, que es va abstenir. El punt aprovat al Senat no només emplaçava les administracions competents a repensar l’actual projecte sinó que també apuntava la possibilitat de paralitzar les actuacions que ja estiguin en marxa si així ho consideren els plens municipals dels diferents municipis afectats.

Aquest supòsit permetria aturar les accions previstes en poblacions com el Masnou, que clarament s’ha posicionat en contra del pla que pretenia impulsar el govern espanyol i que inclús va presentar el passat març una bateria de propostes alternatives basades en el funcionament natural de la costa. Les possibles modificacions i altres qüestions relatives al projecte serien l’objecte de debat en la nova taula de coordinació entre administracions, Consell Comarcal i consistoris afectats que proposa la moció aprovada a la cambra espanyola.

A l’espera de conèixer més detalls sobre l’abast d’aquest replantejament de la iniciativa, ajuntaments com el de Premià de Mar aposten per tirar endavant amb les actuacions previstes en aquells municipis que no s’oposin al pla proposat.