Una de les fotografies que formaran part de l’exposició StoryTelling del fotògraf holandès Alex Timmermans. Foto: Marina Premià

El port de Premià de Mar és un dels espais triats per acollir l’edició d’enguany del Festival Revela’T. Des del passat 8 de setembre fins al 5 d’octubre, la zona verda del recinte portuari acull l’exposició StoryTelling del fotògraf autodidacta holandès Alex Timmermans.

Aquesta mostra -que s’emmarca dins del format OFF del certamen amb seu al municipi veí de Vilassar de Dalt- es caracteritza per incloure peces realitzades utilitzant l’antiga tècnica del col·lodió humit, un tipus de mecanisme recurrent tant al cartell del festival com a l’obra de Timmermans i per aconseguir el qual no s’utilitzen càmeres digitals ni Photoshop.

Només amb l’ús d’una càmera de fusta simple, lents Petzval de llautó antic i amb molta paciència, el fotògraf holandès aconsegueix imatges “deliciosament capritxoses, sovint provocatives, plenes d’elements estranys i surrealistes, amb varietat de narracions interessants”, segons les defineixen els mateixos organitzadors de la mostra.