El segon ple telemàtic de l’Ajuntament del Masnou. Foto: Fem Masnou

El segon ple telemàtic de la història de l’Ajuntament del Masnou va donar llum verda a tota una sèrie de mesures per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus al municipi. La sessió celebrada el passat 29 d’abril va arrencar amb l’alcalde Jaume Oliveras i altres regidors mostrant el seu condol a totes les famílies que han perdut alguna persona a causa de la pandèmia i enviant un missatge de suport a tots aquells veïns que pateixen les conseqüències econòmiques de l’extraordinària situació. “En aquesta situació tan complicada i difícil, sobretot volem recordar les persones que, lamentablement, han estat víctimes d’aquesta malaltia i ens han deixat”, va apuntar Oliveras.

La primera mesura social que es va aprovar al plenari va ser l’establiment de subvencions per a l’accés i manteniment de l’habitatge. Aquestes ajudes, però, no podran sol·licitar-se fins al gener del 2021, fet que va generar algunes crítiques per part d’alguns grups municipals com la CUP. “Hauríem preferit aprovar ajuts puntuals per al moment actual i que treballéssim al llarg de l’any el que aprovem avui”, assenyalava el portaveu de la formació, Fèlix Clemente. El ple també va tirar endavant per unanimitat les bases per a la concessió de subvencions a agents culturals afectats per les restriccions derivades de l’estat d’alarma.

TERÀPIA EMOCIONAL
El consistori ha impulsat també un servei de teràpia familiar per a la gestió emocional de les conseqüències del context actual. Aquesta iniciativa està adreçada a l’alumnat del Masnou i a les seves famílies i estarà realitzada per la Cooperativa Ohana.