El segon Ple telemàtic de l’Ajuntament de Premià de Mar. Foto: Crida Premianenca

El segon Ple telemàtic de l’Ajuntament de Premià de Mar va donar llum verda al nou Pla Econòmic Financer (PEF) amb polèmica. A la sessió celebrada el passat 5 de maig, l’oposició en bloc va criticar la gestió econòmica del consistori -que ha hagut d’aprovar dues modificacions consecutives del (PEF) després d’incomplir per segon cop la Regla de la Despesa- però, finalment, la proposta va prosperar gràcies a l’abstenció del grup municipal d’ERC i els vots a favor del PSC i Ciutadans.

Segons informa Ràdio Premià de Mar, malgrat donat suport al pla econòmic per “responsabilitat” i per evitar possibles “mals majors”, les forces de l’oposició van fer front comú per exigir al govern local encapçalat per Miquel Àngel Méndez l’aplicació de mesures correctores perquè no es tornin a produir les desviacions financeres que han acabat provocant aquesta situació. En la seva intervenció, Méndez va acceptar la “culpabilitat” que li per toca com a batlle, però va assenyalar que totes les inversions que van derivar en l’incompliment de la Regla de la Despesa van ser aprovades al plenari i que van servir per millorar la població.

La reunió de les formacions amb representació a l’Ajuntament també va estar marcada per la crisi del coronavirus i les mesures que han d’adoptar-se per pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia. El Ple va aprovar diverses mocions per garantir una millora de l’àmbit sanitari en el marc de l’atenció primària al municipi i també en l’apartat residencial, on es va fan fer nombroses al·lusions al cas del geriàtric Ca n’Amell. Finalment, no va prosperar la proposta d’adoptar mesures extraordinàries per regularitzar la situació administrativa de les persones migrades, un col·lectiu especialment vulnerable en aquest context de crisi.