C-32 Masnou

El projecte permetrà també reduir el trànsit a l’N-II. Foto: Jordi Pujolar/ACN

L’Ajuntament del Masnou ha presentat al·legacions a la Generalitat de Catalunya per modificar alguns aspectes del projecte de millora dels accessos a l’autopista C-32. Els objectius principals d’aquestes són reduir l’impacte acústic que l’autopista genera en els barris propers, així com optimitzar la mobilitat i la seguretat viària.

El consistori valora positivament el projecte en la seva globalitat, ja que suposarà una millora en el trànsit del municipi i reduirà la circulació de vehicles tant al centre urbà com a l’N-II. No obstant això, demana la incorporació de pantalles acústiques i paviment sonoreductor per minimitzar el soroll. A més, sol·licita limitar la velocitat en aquest tram entre 80 i 100 km/h per reduir les emissions contaminants i millorar la seguretat.

Entre les peticions de l’Ajuntament també s’inclouen la reforma del carrer del Camí d’Alella per adaptar-lo a l’augment de trànsit previst i la incorporació d’un carril bici que donaria continuïtat al nou vial per a ciclistes i vianants.

El govern demana, a més, la construcció d’un vial lateral que connecti l’autopista amb l’avinguda Kennedy per evitar un increment de trànsit a Teià i l’ampliació de les places d’aparcament a l’intercanviador de transport públic i privat de l’enllaç amb la carretera d’Alella.

Pla de mobilitat

Paral·lelament, l’alcalde Jaume Oliveras ha anunciat la posada en marxa d’un procés participatiu per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Masnou. El procés, que començarà al juliol, inclourà tallers i una plataforma en línia per recollir propostes de la ciutadania per planificar la mobilitat del municipi per als pròxims anys.

El Masnou afronta un “canvi radical” en la mobilitat del municipi
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram