Prop de 135 consistoris s’han sumat a l’estratègia de la Diputació. Foto: Diputació

L’Ajuntament del Masnou no pensa pagar a Endesa. La companyia elèctrica va notificar al municipi (com a moltes altres localitats de Catalunya) que el consistori s’ha de fer càrrec del 50% del deute de les famílies del poble en situació de vulnerabilitat que no han pogut pagar el rebut d’electricitat. L’empresa va avisar també que, en cas de no fer-ho abans de l’1 d’octubre, la companyia podrà tallar la llum a les 54 famílies vulnerables del municipi. Però tots els municipis afectats s’han unit al voltant de la Diputació de Barcelona amb una consigna clara: no pagar.

La quantitat reclamada al Masnou ascendeix a gairebé 42.000 euros, informen des de l’Ajuntament. Les regidores de Medi Ambient, Cristina Ramos, i la d’Acció Social, Yulay Martínez, van participar el 4 de setembre passat en una trobada convocada per la Diputació de Barcelona i les entitats municipalistes amb els consistoris afectats per la reclamació d’Endesa.

En aquesta reunió hi van participar prop de 135 ajuntaments amb l’objectiu de donar una resposta conjunta a l’empresa d’electricitat i defensar la Llei catalana 24/2015, de pobresa energètica, que impedeix que les companyies tallin la llum als col·lectius vulnerables. La mateixa presidenta de l’òrgan supramunicipal, Núria Marín, va recomanar als ajuntaments que no assumeixin l’import que reclama Endesa.

“No és un tema a resoldre des de cada municipi”, va deixar clar Marín, i va remarcar que la Diputació ja s’ha posat “en contacte amb les administracions i amb l’empresa”.