Protesta organitzada el passat agost al Masnou per reclamar solucions als problemes de la depuradora de Teià. Foto: Twitter (@ElsImpliCats)

L’Ajuntament del Masnou ha denunciat la “falta de comunicació” amb el Consell Comarcal del Maresme després d’un nou incident amb l’emissari de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Teià. Segons apunta el consistori en un contundent comunicat, l’avís de diverses persones que practicaven esports marítims i d’alguns pescadors de la zona va permetre detectar un problema en el canal de sortida d’aigua de les instal·lacions, que provocava una forta pudor.

Des de l’administració local asseguren que aquesta ja és la segona vegada que s’assabenten del mal estat de l’emissari de la depuradora gràcies als avisos de la ciutadania i apunten que les tasques de reparació del conducte -que es van dur a terme aquest estiu en plena temporada de bany per solucionar les greus afectacions provocades pel pas del temporal Glòria el gener del 2020- no només no van ser consultades ni coordinades amb el consistori, sinó que ni tan sols van ser comunicades per part del Consell Comarcal, l’organisme responsable de l’equipament.

Aquest malestar per la “manca de comunicació” ja va ser traslladat al president de l’ens comarcal i alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clor, en un escrit enviat el passat agost per l’aleshores alcaldessa accidental Sílvia Folch.

El Consell Comarcal està a l’espera ara de rebre la partida corresponent per poder licitar les obres i iniciar la reparació de l’emissari. Amb tot, el consistori apunta que la qualitat de l’aigua que surt de la depuradora de Teià és bona.