El govern d’ERC i GxVdm el dia de la investidura. Foto: Ajuntament

El govern municipal d’ERC i Gent per Vilassar de Mar (GxVdm) s’ha apujat el sou i ha augmentat les retribucions dels regidors gràcies a l’abstenció de Junts per Catalunya (JxCat). La resta de partits del Ple (Babord, PSC i Cs) van votar-hi en contra a la sessió extraordinària de l’11 de juliol passat, la primera del mandat.

D’aquesta manera, l’alcalde Damià del Clot, per exemple, passarà a cobrar 53.200 euros bruts a l’any en catorze pagues, al mateix temps que es redueix la seva dedicació del 100% al 95%. El segon i el cinquè tinent d’alcalde, Àngel Font i Joan Roca, respectivament, tindran una dedicació completa i cobraran 42.000 euros bruts a l’any.

La resta de regidors del govern tindran sous que van dels 18.500 fins als 37.800 euros a l’any, amb dedicacions que oscil·len entre el 50% i el 90%.

TENSIÓ AL PLE
El grup municipal d’ERC-GxVdm va decidir no argumentar la seva proposta de retribucions per “no crispar l’ambient al Ple”, el qual va acabar amb xiulades del públic i crits de “vergonya”. La portaveu de JxCat, Laura Martínez, va explicar que la seva abstenció es devia al fet que si es vol una responsabilitat en la gestió, els càrrecs del govern han d’estar “dignament retribuïts”.

Des de Babord les crítiques van ser contundents, ja que consideraven que era una proposta “desproporcionada”. Segons la formació, aquesta nova proposta de retribucions suposa que l’alcalde cobrarà un 25% més que l’anterior mandat, el cinquè tinent un 24% més i la primera tinenta, Núria Arasa, un 19% més, per exemple.

També es van augmentar les dietes dels regidors, que passaran a cobrar 630 euros bruts per sessió plenària (abans en cobraven 400), 200 euros per les sessions extraordinàries (abans, 125 euros) i 200 euros per les comissions, quan abans no es cobraven.