Un equip de Bombers de la Generalitat desinfecta la residència Ca n’Amell de Premià de Mar. Foto: Twitter (@bomberssav)

El Consorci Sanitari del Maresme ha assumit temporalment la gestió de la residència Ca n’Amell de Permià de Mar. El Servei Català de la Salut ha pres aquesta decisió després de constatar que l’empresa gestora del geriàtric “no compleix els requisits mínims” per l’atenció sanitària dels usuaris i per l’aïllament dels interns infectats per coronavirus. Segons ja va denunciar l’Ajuntament divendres passat, en aquest equipament ja s’han registrat almenys 24 morts i prop de 200 contagis.

Després que els serveis d’atenció primària de Premià alertessin divendres de la situació del geriàtric, la directora d’infermeria del Consorci Sanitari del Maresme visitava diumenge la residència acompanyada d’un grup de professionals de les àrees d’Higiene i Malalties Infeccioses, Serveis Generals i personal expert en la gestió residencial per fer una primera valoració de les instal·lacions i dels residents i establir un pla d’actuació. En aquest sentit, un equip designat pel Consorci ja s’està fent càrrec des d’aquesta setmana de la direcció del centre i la gestió del seu equip humà.

La crítica situació del geriàtric va portar l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, a carregar durament contra el govern català per no haver fet efectiva fins aquesta setmana una intervenció de la gestió del geriàtric que porta anunciada des del passat 3 d’abril. “Volem denunciar la manca de resposta correcta per part de la Generalitat com a màxims responsables de la situació. No han demostrat estar a l’altura de la gravetat dels fets i exigim des de l’ajuntament ser part activa de la solució. Ens hem sentit desplaçats i menyspreats”, apuntava Méndez, qui qualificava de “negligència absoluta” la gestió que havia fet la direcció del centre.