Burriac torna a estar obert al públic. Foto: Arxiu

Una de les zones que va resultar més afectada pels aiguats del mes d’octubre va ser la del Castell de Burriac, en què la pluja va provocar desperfectes que impedien la seguretat de les visites i, fins i tot, que no es pogués garantir una de les parets del castell.

Precisament per això es va cancel·lar qualsevol activitat programada en aquest element de patrimoni local tan important per a Cabrera de Mar.

OBRES DE RESTAURACIÓ
De fet, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya per dur a terme la restauració del castell.

Els treballs els ha dut a terme una empresa experta en obres i restauració especials, i, alhora, amb el suport d’una empresa especialitzada en edificacions tan antigues com aquesta.

El total de l’operació ha estat de 22.000 euros, un cost patrimonial que també ha contemplat l’arranjament dels esglaons que donen accés a la part baixa de la torre.

OBERT DE NOU
Amb tot, des de finals de març ha reobert el castell, just a temps perquè se celebri la quarta pujada a Burriac per a la gent gran del municipi.

En aquest sentit, dijous 25 d’abril es va facilitar el transport a aquelles persones amb problemes de mobilitat per dur a terme l’activitat. Un cop realitzada la pujada, va haver-hi una botifarrada i la foto de grup.