El Departament d’Educació treballa perquè aproximadament d’aquí a dos cursos tots els centres educatius tinguin com a mínim un referent en educació afectiva i sexual. Això s’està fent a través del programa Coeduca’t, que es va implantar el curs passat i a través del qual s’estan formant els docents en la coeducació perquè la puguin aplicar en el seu dia a dia.

Fins ara ja han fet aquestes formacions uns 1.500 docents, segons explica la directora general de Currículum i Personalització, Maite Aymerich. En el primer trimestre del curs actual s’han obert 17 cursos i s’hi han inscrit 577 docents de 424 centres educatius. L’objectiu és continuar avançant, tot i que ara en format virtual per la pandèmia.

El programa es va començar a implantar al gener amb una oferta de dos cursos per cada servei territorial o consorci, tot i que durant el tercer trimestre del curs passat no se’n va poder fer cap pel virus. En total s’han fet 11 cursos de 20 hores i s’està tancant la certificació d’uns 200 docents que ja els han acabat. També s’han certificat unes 600 persones a través de la formació telemàtica Coeducació per a una educació no sexista.

INSPECCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
El Departament d’Educació ha ordenat també a Inspecció que inclogui la lluita contra la violència de gènere en el Pla director de la inspecció 2021-2026. El conseller Josep Bargalló diu que aquesta ha de ser una de les eines de treball d’Inspecció per ajudar i acompanyar els centres, però també “d’avaluació” dels centres educatius i d’actuació “contra persones de la comunitat educativa que actuen indegudament”.