Foto: ACN

La CUP va demanar el passat 20 de novembre que l’actual conseller d’Interior, Miquel Buch, comparegui per donar explicacions per uns presumptes sobresous que hauria rebut mentre era alcalde de Premià de Mar, segons va avançar el Crític. La petició perquè doni explicacions encara no ha tingut resposta per part de la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, segons ha pogut confirmar Línia Mar a través de fonts de la CUP.

Concretament, les informacions filtrades apunten que Buch hauria combinat el sou d’alcalde (amb una dedicació del 89%) amb el salari de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) mentre presidia la institució. La xifra del que hauria estat arribant a les arques de l’actual conseller rondaria els 94.500 euros bruts durant els anys 2013 i 2016.

La prestació econòmica més gran hauria arribat el 2017, quan la combinació d’ambdues institucions hauria arribat fins als 111.000 euros bruts a causa de les remuneracions extraordinàries de l’ACM i la paga extra d’estiu. Això suposaria superar la xifra de 109.663 euros, considerada la màxima que pot cobrar un càrrec públic.

Maria Sirvent, diputada de la CUP i representant de la sol·licitud d’informació, també explica que com que l’ACM està totalment finançada per diners públics han sol·licitat la compareixença perquè Buch doni explicacions.

Al conseller se li afegeix ara aquesta darrera controvèrsia després d’estar en el centre de la polèmica arran de les càrregues policials dels Mossos d’Esquadra durant les protestes contra la sentència al Procés. L’exalcalde està vivint els moments més durs des que va arribar al càrrec, i la mateixa CUP i els comuns ja han demanat la seva dimissió.