Els Mossos van detenir un home de 51 anys. Foto: Arxiu

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 3 d’octubre un home de 51 anys, de nacionalitat búlgara, per presumptament tenir una plantació de marihuana en una casa del carrer Balmes de Premià de Dalt. El detingut està acusat d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i de defraudació del corrent elèctric.

A l’interior del domicili els Mossos van trobar 800 plantes de marihuana gràcies a una investigació que va començar el mes d’abril. Els agents van detenir l’home quan sortia de la casa.

En el registre posterior la policia va poder comprovar tota la infraestructura del cultiu, repartida en diferents estances, que l’home havia construït.

EL SEGUIMENT DELS MOSSOS
El fet que el domicili tingués les finestres tancades permanentment i que els sistemes d’aire condicionat funcionessin les 24 hores del dia, cosa que provocava una forta olor de marihuana, van ser els principals indicis que van seguir els Mossos d’Esquadra.

Per altra banda, la companyia elèctrica va confirmar a través d’un informe l’alt consum elèctric del domicili, així com la connexió fraudulenta de la casa, que causava problemes amb el subministrament elèctric de la zona.

No és la primera vegada que els Mossos desmantellen una plantació en aquesta zona del Baix Maresme. De fet, el febrer del 2018 va tenir lloc un fet similar a Vilassar de Dalt. Aleshores, la col·laboració ciutadana va ser clau per a la investigació.