El col·lectiu Vatua l’Olla ha impulsat un menjador social a Can Sanpere. Foto: @CSA_Sanpe

L’amenaça de desnonament torna a planar sobre la fàbrica de Can Sanpere a Premià de Mar. Segons ha informat el col·lectiu que actualment ocupa l’espai a través de les xarxes, una notificació dels jutjats els ha confirmat que des d’aquest dimecres la instal·lació té data oberta de desallotjament, fet que implica que en qualsevol moment es pot executar el desnonament sense necessitat d’avís previ.

“Volen acabar amb el projecte que amb esforç i suor estem construint, colze a colze, les classes populars de Premià. No ho permetrem. Fem una crida a la resistència”, assenyala el col·lectiu que gestiona l’antiga fàbrica en un missatge on demanen difondre el cas per aconseguir el màxim suport veïnal possible i així evitar el desallotjament. Els responsables de l’espai també apunten la situació d’especial vulnerabilitat en la qual es troben tres famílies que actualment resideixen en les casetes annexes al recinte i que podrien veure’s al carrer sense una alternativa d’habitatge.

Des del grup municipal Crida Premianenca denuncien que Can Sanpere torna a estar “en perill de desallotjament” perquè encara “no s’ha fet efectiva l’expropiació” i reivindiquen la seva importància “històrica, social, mediambiental i de patrimoni”.