L’exdiputat i editor Josep Fornas en una imatge d’arxiu. Foto: Aj. de Vilassar de Mar

L’editor i exdiputat per ERC, Josep Fornas, va morir dilluns als 96 anys. Fornas -que va ser un dels principals col·laboradors del president Josep Tarradellas- va néixer a Barcelona, però va estar estretament vinculat al municipi de Vilassar de Mar, on va decidir establir la seva residència habitual a partir dels anys vuitanta.

En un comunicat, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha volgut mostrar el seu condol per la mort de l’exdiputat i fundador de l’editorial Pòrtic el 1963 i ha recordat la seva extensa trajectòria i el seu important paper com a “referent de vida” per als veïns i veïnes de la població. També han volgut reconèixer la feina de Fornas el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que ha subratllat el seu “compromís” amb Catalunya i el president del Parlament, Roger Torrent, que ha recordat que l’exdiputat va cedir al govern català el 1985 un “important” fons documental on s’inclouen gran part dels cartells editats durant la Segona República i la Guerra Civil.

Fornes va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi l’abril de 2010 per part de la Generalitat de Catalunya pel seu paper com a referent cultural.