La Fàbrika es concentrarà contra el desallotjament. Foto: La Fàbrika

L’imminent desallotjament de Can Sanpere, programat per al pròxim 19 de desembre, es trobarà amb una concentració de protesta popular encapçalada per la Fàbrika. El col·lectiu ha estat preparant els darrers dies la cita per aturar un cop més l’intent de la filial de Núñez y Navarro per fer-los fora. En un manifest publicat com a prèvia de la jornada, la Fàbrika critica “la inoperativitat de l’Ajuntament” a l’hora de fer efectiva l’expropiació de l’espai i fa una crida a l’alcalde Miquel Àngel Méndez perquè l’apliqui.

Des de l’entitat expliquen la seva lluita: “Un cop més, haurem de posar els nostres cossos per evitar que ens prenguin aquest espai i que col·lectius com la Xarxa d’Habitatge o l’Armari Solidari puguin continuar fent la seva tasca social”. D’altra banda, responsabilitzen el consistori de “les conseqüències que se’n puguin derivar i el risc en què es pugui posar la mateixa expropiació”.

UN ALTRE COP
L’any 2017 ja es va produir una situació similar, en la qual els propietaris van intentar desallotjar l’espai, però no ho van poder aconseguir en un primer intent a causa de la resistència presentada pel col·lectiu que l’ocupava.

Aquella primera ocupació es va acabar el maig de 2017 i va provocar que la propietat segellés la finca i hi instal·lés sistemes de seguretat. L’abril de 2018, però, Can Sanpere va tornar a ser ocupat.