Representants dels sindicats CCOO i UGT atenen els mitjans de comunicació el passat 8 de setembre. Foto: ACN

La primera trobada de la nova Mesa de Reconstrucció Econòmica i Social del Maresme celebrada el passat 10 de setembre no va comptar amb la presència dels dos sindicats majoritaris, que representen gairebé el 80% dels treballadors de la comarca. Els portaveus de CCOO i UGT van decidir no presentar-se a l’acte de constitució per denunciar que el Consell Comarcal “no els té en compte” a l’hora d’impulsar plans de reactivació econòmica i que s’està saltant sense el seu concurs el principi de concertació.

“Ens volen com a consultors però sense tenir en compte les nostres propostes i opinions”, asseguren els sindicats –segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN)–, que recorden que totes les mesures econòmiques impulsades pel consell amb fons d’altres administracions necessiten la validació dels agents socials i que, si no arriben a un acord, quedaran aturades. “No volem blocar res, però sí que se’ns escolti”, alerten, remarcant el seu paper com a actors principals a l’hora de trobar solucions per afrontar la crisi econòmica provocada per l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

En declaracions a l’ACN, el secretari general de CCOO al Maresme, Gonzalo Plata, atribueix la negativa del Consell a tenir en compte els sindicats a “un mal càlcul electoral” que només servirà per bloquejar uns ajuts que el territori necessita, i ofereix la “mà estesa” a l’ens per recuperar la concertació social i treballar de manera conjunta pel bé de la comarca.

La creació de la Mesa de Reconstrucció Econòmica i Social es va anunciar el passat juliol i compta amb la participació de tots els grups polítics, dels ajuntaments i de la PIMEC i la FAGEM.