Representants dels sindicats CCOO i UGT atenen els mitjans de comunicació el passat 8 de setembre. Foto: ACN

La pressió dels sindicats ha acabat precipitant un canvi de carteres al Consell Comarcal del Maresme. La regidora de JxCat a Vilassar de Mar Laura Martínez deixa la Conselleria de Promoció Econòmica i assumeix l’àrea de Serveis Generals en un intent de facilitar l’entesa amb CCOO i UGT, els dos sindicats majoritaris que representen prop del 80% dels treballadors de la comarca. L’encarregat d’agafar el relleu de Martínez serà l’exalcalde d’Arenys de Mar Estanis Flors, que tindrà la difícil papereta de redreçar la relació amb les seccions sindicals.

Aquest moviment al Consell Comarcal es produeix després de gairebé dos mesos de tensions amb els portaveus de CCOO i UGT, que ja van decidir plantar l’ens en la primera trobada de la nova Mesa de Reconstrucció Econòmica i Social del Maresme en considerar que no se’ls tenia “en compte” a l’hora d’impulsar plans de reactivació econòmica i que no s’estava complint la “concertació social”.

La falta d’entesa amb el Consell va portar els sindicats a demanar la dimissió de Martínez per “alt grau d’incompetència” en la gestió de l’àrea de Promoció Econòmica, tal com recollia La Vanguardia. Finalment, però, ha estat la mateixa regidora de JxCat que ha decidit fer un pas al costat per no bloquejar el funcionament de la Mesa.